skip to Main Content

Sarajevska pivara d.d. podržala je Pozorište mladih Sarajevo, a ugovor su potpisali generalni direktor Sarajevske pivare Zlatko Ramić i v.d. direktora Pozorišta mladih Semir Krivić.

„Za podršku Pozorištu mladih smo se odlučili jer smatramo da je stvaranje navike  posjete pozorištu u najmlađoj dobi  veoma važno u procesu obrazovanja djece. Želimo da omogućimo povratak publike teatru te promociju kulture i realizaciju značajnih pozorišnih projekata u našoj zemlji,“ istakao je Ramić.

V.d. direktora Pozorišta mladih Sarajevo Semir Krivić zahvalio se Sarajevskoj pivari i njenom menadžmentu jer su  prepoznali značaj kulture i umjetnosti i pomogli rad ovog Pozorišta.

„Ova donacija će nam svakako biti od velike pomoći u našim nastojanjima da ponudimo našoj publici što kvalitetniji i raznovrsniji repertoar. Iskreno se nadamo da ćemo sarađivati i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo,“ rekao je Krivić.

Sarajevska pivara je u 2016. godini podržala oko 230 različitih kulturnih i sportskih događaja, institucija  te društveno odgovornih projekata, među kojima su SFF, Narodno pozorište Sarajevo, MESS i drugi.

Back To Top