skip to Main Content

Predstavnici investitora, direktor Smart Investa, Elvedin Mahmutović i direktor ANS Drivea, Asmir Dževlan, te član Uprave Sparkasse Bank, Nedim Alihodžić, i član Uprave Sberbank BH, Enver Lemeš, potpisali su ugovor o finansijskoj podršci koji će dodatno ubrzati useljenje u stambeno-poslovni objekat pod nazivom Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower predstavlja najmoderniji stambeni objekat u Sarajevu, ukupne površine 73.444,58 m2, a o interesu za njega svjedoči i podatak da je, iako je objekat još u izgradnji, već prodato 50% raspoloživog poslovnog i stambenog prostora. Ukupna vrijednost projekta Sarajevo Tower iznosi 100 milion KM.

„Ovakve zajedničke aktivnosti su česte kod finansiranja velikih investicija na tržištu i prate izuzetno uspješne klijente koji svojim rejtingom spadaju u grupu najboljih kompanija. Saradnjom sa ANS Driveom i Smart Investom, Sparkasse Bank je finansijer jednog od najvećih projekata stanogradnje u BiH“, izjavio je Nedim Alihodžić, direktor Sparkasse Bank.

U skladu sa interesom tržišta, Sparkasse Bank pripremila je i specijalnu kreditnu liniju koja je, uz izuzetno povoljne uslove, namijenjena upravo kupovini stanova u objektu Sarajevo Tower.

„Razumijemo da je kupovina stambenog objekta jedan od izuzetno važnih životnih projekata svakog pojedinca, te nastojimo ponuditi najbolje rješenje svojim klijentima. Vjerujem da ova kreditna linija može biti puna podrška mladim osobama i bračnim parovima u realizaciji značajnih životnih investicija“, dodao je Alihodžić.

„Jako se radujemo da kao banka možemo biti dio jednog velikog projekta, a posebno kroz pružanje posebnih pogodnosti budućim kupcima stanova koji svoju potrebu za stambenim prostorom žele riješiti putem kredita“, izjavio je član Uprave Sberbank BH, Enver Lemeš.

„Inače, od dolaska na bh. tržište Sberbanka je posvećena unaprjeđenju poslovnog okruženja i razvoju lokalne zajednice. Uvijek nam je drago dati doprinos izgradnji grada, te otvaranju novih radnih mjesta“, istakao je Lemeš.

Sarajevo Tower će imati 26 spratova. Poslovni prostori će biti smješteni na prva dva sprata, a ostatak zgrade čine stambene jedinice. Rok za useljenje je kraj ljeta 2019. godine.

Back To Top