skip to Main Content

Predstavnici Zeljezare Zenica U Vladi

 

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić juče se, sa savjetnicima federalnog premijera, sastao s predsjednikom sindikata Željezare Zenica Esadom Skomorcem, predsjednikom sindikata metalaca FBiH Bajrom Melezom i predstavnikom sindikata metalaca ZE-DO kantona Kenanom Mujkanovićem,

Na sastanku,održanom u zgradi Vlade Federacije, ocijenjeno je da je zbog nedovoljne saradnje uprave i sindikata ovog privrednog društva došlo do nesporazuma i današnjeg protesta radnika.

Zaključeno je da uprava i nadzorni odbor ovog privrednog društva imaju obavezu raditi u skladu sa svim svojim zakonskim dužnostima i obavezama i ne očekivati da te obaveze izvršava Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Džindić je još jednom upravi Željezare Zenica d.o.o. Zenica naložio da nadležnim organima dostave spiskove svih radnika koji su stekli uslove za penzionisanje, kako bi mogli ostvariti  stečeno pravo na penziju.

Na sastanku je posebno istaknuto da će svi dalji postupci na uvezivanju radnog staža radnika ove kompanije biti rješavani  u skladu s važećim zakonskim propisima i da je Federalna vlada spremna sarađivati u tom procesu.

Back To Top