skip to Main Content

Kompanija Samsung Electronics najavila je svoj prvi globalni konkurs za dizajn TV opreme s Dezeen, vodećim časopisom za dizajn i arhitekturu, koji će trajati od 16. juna do 1. avgusta. Da bi učestvovali na konkursu čiji ukupni fond nagrada iznosi 30.000 eura, dizajneri treba da pošalju dizajn Najboljeg QLED TV stalka zajedno s odgovarajućim strateškim poslovnim planom.

Prvih pet finalista “Dezeen X Samsung QLED TV: Konkurs za dizajn stalka” biće pozvani na Međunarodni sajam elektronike (IFA) 2017., vodeći europski sajam potrošačke elektronike i kućanskih aparata koji će se održati od 1. do 4. septembra u Berlinu.

Ovi dizajni će biti pretvoreni u realne stalke, koji će biti izloženi kao dio posebne instalacije na Samsungovom štandu tokom sajma IFA 2017. Glavna nagrada konkursa će biti objavljena na IFA-i, a iznosiće 8.000 eura.

“Želimo svakome, uključujući i naše korisnike, pružiti priliku da pokažu svoju kreativnost i da nam pomognu da dizajniramo najnoviju TV opremu”, rekao je HS.Kim, predsjednik Poslovnog odjela vizuelnih zaslona u kompaniji Samsung Electronics. “Samsungova konačna vizija je stvaranje otvorene platforme za dizajnere širom svijeta na kojoj će moći predstaviti svoju genijalnost kroz jedinstveni dizajn stalka koji se uklapa u svaki dom.”

Samsungov QLED TV je pravi televizor sa stilom koji korisnicima daje slobodu da ga postave na bilo kojem mjestu u svome domu. Revolucionarni elementi dizajna QLED TV uređaja obraćaju se korisničkim bolnim tačkama te je tako stvorena tehnologija  koja se uklapa u svaki dom bez obzira na estetiku dizajna.

Prošlog mjeseca, Samsung je predstavio novu opremu za QLED TV uređaje, uključujući Gravity i Studio stalke, kao i inovativni Invisible Connection, nevidljivi optički kabl dizajniran da riješi nered prilikom postavljanja TV aparata. Ovi različiti stalci omogućuju individualno prilagođavanje, dok optički kabl omogućuje korisnicima uklanjanje nereda i ponovno zadobijanje prostora.

Samsungova QLED TV linija je prva na svijetu koja je standardizirala svoje TV stalke, što ih čini kompatibilnim i sa 55-inčnim i 65-inčnim QLED TV modelima, kao i sa The Frame-om. Osim ovih proizvoda, Samsung želi proširiti tržište opreme za TV uređaje.

S više od 13 miliona jedinstvenih mjesečnih pregleda i 2.8 miliona aktivnih pretplatnika, Dezeen je jedna od najvećih online publikacija o dizajnu. Primarna publika su profesionalci iz domena arhitekture I dizajna, kao i napredni korisnici tehnologija i ljubitelji dizajna.

Učesnici konkursa moraju poslati inovativni render i 3D crtež svog dizajna i taktički poslovni plan za njihov TV stalak. Prijava kao i proces slanja radova  provodiće se preko web stranice kompanije Dezeen.

Back To Top