skip to Main Content
Sajam U Rijadu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u suradnji s grupacijom Al Shiddi učestvovala je na jednom od najvećih sajmova za predstavljanje turističkih potencijala u Rijadu. Na čelu bh. delegacije bio je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Sajmu su pored predstavnika Turističke zajednice KS, prisustvovali i predstavnici Hotela „Bristol“, Hotela „Hills“, i „Hollywood“, Hotela „Ilidža“ te hotela „Malak Regency“ iz Sarajeva kao i „Tarčin Forest Resort and SPA“.

Drugog dana ”Sajma putovanja”, za bh. predstavnike upriličena je svečanost u Privrednoj komori Saudijske Arabije gdje se razgovaralo o zajedničkim turističkim projektima između dvije zemlje, koji bi doprinijeli još većem dolasku turista iz KSA u Bosnu i Hercegovinu.

”Bosna i Hercegovina na Sajmu je promovirana kao jedna od najpoželjnijih destinacija, a štand bh. predstavnika bio je jedan od najposjećenijih. Pored mnogobrojnih posjetilaca, štand su obišli i Ambasador Bosne i Hercegovine u Saudijskoj Arabiji, Senahid Bristrić te gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka. Zasigurno će ove turističke sezone priliv turista iz KSA u BiH biti mnogo veći nego proteklih godina”, istakli su iz grupacije Al Shiddi.

Turističe potencijale na jednom od najvećih turističkih sajmova na svijetu, pored Bosne i Hercegovine i zemalja Zaljeva, predstavile su i Indonezija, Turska, Egipat, Tunis, Šri Lanka, Maldivi, Austrija, Češka, Slovačka, Madjarska, Etiopija, Holandija, Poljska, Njemačka te Filipini.

Back To Top