skip to Main Content
Bau 2017

 

Planerima, arhitektama i građevinskim inžinjerima iz cijelog svijeta sajam BAU predstavlja nezaobilaznu informacionu i komunikacijsku platformu – istaknuto je juče u Sarajevu na prezentaciji tog sajma koju je organiziralo Predstavništvo njemačke privrede u BiH – AHKBiH.

Predstavnica sajamske kuće Messe München International (Međunarodni sajam u Minhenu) Julia Wenzel kazala je da će  sajam BAU 2017  biti održan na sajmištu u Minhenu od 16. do 21. januara.

– Broj izlagača i posjetilaca sajma je u stalnom porastu i drago nam je da smo u 2015. imali i dva izlagača iz BiH, a ove godine zasad je prijavljen jedan izlagač (Inox-Ajanović d.o.o. Tešanj) i očekujemo da će ih biti više – kazala je Wenzel.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH – AHKBiH kao kontakt biro za sajamsku kuću Minhen na raspolaganju je privrednicima, odnosno kompanijama u BiH koje žele da se informišu o manifestacijima i događajima kada je riječ o toj sajamskoj kući. Dakle, o mogućnostima nastupanja na sajmu kao izlagači ili posjetioci, te kao podrška pri organizaciji sajamskog nastupa.

– Interes bh. kompanija za sajmom BAU, koji se održava svake dvije godine, može se vidjeti iz podataka za 2013. kada je BiH ušla među top 15 zemalja s brojem posjetilaca koji je premašio 900 – kazala je Amra Šurković iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.

Na sajmu BAU se na prostoru od 185.000 metara kvadratnih predstavljaju arhitektura, materijali i sistemi za privredne i stambene namjene i unutrašnje uređenje u oblasti novogradnje i uređenja postojećih objekata.

Vodeće teme sajma BAU 2017 su inteligentne fasade, digitalno projektovanje, građenje i upravljanje, umrežene zgrade, graditi i stanovati 2020.

Mnogi izlagači će ponuditi svoja rješenja, a teme će se protezati i na forume sajma BAU kao i na specijalne izložbe. U programu sajmu organizatori izdvajaju i događaj “Duga noć arhitekture”.

 

Izvor:FENA

 

Back To Top