skip to Main Content

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanicu Švicarske u BiH Andreu Rauber Saxer s kojom je razgovarao o razvojnoj suradnji dvije zemlje koja bilježi poboljšanje u protekloj godini.

Ministar Bevanda zahvalio se veleposlnici Švicarske na interesu koji vlasti njene zemlje pokazuju za dobrobit Bosne i Hercegovine financirajući različite projekte, kao i aktivnom angažmanu u radu Foruma za koordinaciju donatora (DCF) u BiH.

Sugovrnici su se složili da je nužno osigurati efikasan zakonski okvir kako bi se ojačala ekonomska suradnja i otklonile barijere za poslovanje gospodratsvenika i nova ulaganja.

Na sastanku je ocijenjeno da su odnosi dvije prijateljske zemlje na visokoj  razini, te da u  fokusu treba biti ekonomska suradnja i otvaranje prostora za investicije.

Veleposlanica Saxer podržala je europski put BiH te naglasila da ostaju otvoreni za svaki vid suradnje, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Back To Top