skip to Main Content

„Uživanje u praznicima je potpuno kada pričinimo radost i drugima te nam je posebno drago da smo u prilici pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Zadovoljstvo nam je što radost predstojećeg praznika dijelimo s članovima udruženja „Naše sunce“ iz Visokog. Na ovaj način aktivno doprinosimo društvenoj zajednici u kojoj poslujemo, njegujući društvenu odgovornost kao neodvojivi dio naše strategije održivosti koja je ključna komponenta Raiffeisen identiteta i dio naše korporativne kulture“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da Banka duguje zahvalnost i svojim klijentima koji cijene i podržavaju ovakve aktivnosti banke.

Povodom Ramazanskog bajrama, predstavnici Raiffeisen banke posjetili su Udruženje roditelja, staratelja i prijatelja djece s posebnim potrebama “Naše sunce“ iz Visokog te uručili donaciju u vrijednosti 5.000 KM. Ovo udruženje okuplja preko 70 članova, te pruža različitu vrstu pomoći osobama sa poteškoćama u razvoju u vidu grupnog oblika edukacije i rehabilitacije, individualnih logopedskih i fizioterapeutskih podsticaja.

Ova donacija je nastavak strateški planiranih aktivnosti u okviru kojih Raiffeisen banka već tradicionalno novac namijenjen za kupovinu i slanje printanih prazničnih čestitki usmjerava u donacije ustanovama čiji je rad fokusiran na djecu i osobe s posebnim potrebama.

 

Back To Top