skip to Main Content

BBI VIP biznis klub u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH i Kantonalnom privrednom komorom Tuzla organizirao je radionicu za pripremu projekata za Sarajevo Business Forum 2017, investicijsku konferenciju koja će se u glavnom gradu BiH održati 22. i 23. maja.

Više od 40 privrednika juče je prisustvovalo prezentaciji te vrlo aktivno učestvovalo u razgovoru o korištenju potencijala najveće investicijske konferencije u regionu.

Prisutnima se obratio ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović. On je istakao da je Vlada TK već potpisala memorandum o saradnji sa organizatorom SBF 2017. te namjerava kandidirati projekte za Sarajevo Business Forum. Mićanović je istakao značaj aktivne saradnje te naveo kako je Vlada TK izdvojila i dio sredstava za subvenciju kompanijama koje zapošljavju nove radnike.

Direktor kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović pozvao je privrednike da iskoriste mogućnosti koje pruža Sarajevo Business Forum i učestvuju na konferenciji.

Fokus ovogodišnjeg Foruma je na saradnji sa Indijom, Azerbejdžanom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i zemljama zapadne Evrope, posebno Njemačkom. U proteklih sedam godina SBF je okupio učesnike iz više od 30 zemalja. Prošlogodišnjem skupu prisustvovalo je više od 1.600 osoba, uključujući i 350 akreditiranih novinara, a održano je više od 250 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika.

Radionice su do sada održane u Banja Luci, Mostaru, Bihaću, Zenici, Goraždu, Posušju i Beogradu gdje je privrednicima predstavljena metodologija izrade projekata po međunarodno priznatim standardima. Podršku pružaju i krovne i lokalne privredne komore, a planirano je održavanje radionica i u Bijeljini, Travniku, Sarajevu i Skoplju.

Pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2017. je tročlano Predsjedništvo BiH, uz podršku Vijeća ministara i Ministarstva vanjskih poslova BiH, kao i privrednih komora i domaćih i stranih kompanija.

Back To Top