skip to Main Content
900f7c56 13b1 4358 B5e3 1e13d9933e33pos1111

 

DM drogerie markt i ove godine je, prema izboru građana, proglašen najpoželjnijm poslodavacem u Bosni i Hercegovini.

Na listi deset najpoželjnijih poslodavaca drugo mjesto je zauzela kompanija Al Jazeera Balkans, zatim slijede  Mistral, Hifa Group, Bingo, NSoft, As Group, Orbico, Violeta i UniCredit bank, objavljeno je večaras na svečanoj dodjeli nagrada u organizaciji kompanije Kolektiv d.o.o. – portal Posao.ba, koja već jedanaestu godinu dodjeljuje ova priznanja kompanijama.

Admira Isaković, prokuristica i voditeljica resora Nabava i Marketing te Prodajne regije kompanije dm, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da zaposlenici prepoznaju i cijene trud koji kompanija ulaže u razvoj ljudskih resursa.

”Ponovni izbor za najpoželjnijeg poslodavca čini nas posebno ponosnim jer potvrđuje da je zadovoljstvo naših zaposlenika prepoznato i cijenjeno na tržištu rada. Nastavit ćemo se i dalje truditi da se svi naši zaposlenici, bez obzira na poziciju, osjećaju podjednako vrijednim”, kazala je ona prilikom preuzimanja priznanja.

Prema riječima Edina Mehića, direktora kompanije Kolektiv, koja je provodila istraživanje o mišljenju građana o najpoželjnijim kompanijama, projektom Najpoželjniji poslodavac žele promovirati pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH kako bi se kompanije dodatno motivirali da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima te da ponude odlične uvjete za rad, razvoj i edukaciju.

Dodao je da u današnjoj utrci za talente, reputacija kompanije ključni faktor u privlačenju i zadržavanju zaposlenih.

Osim top deset kompanija poslodavci koji su se plasirali od 11. do 50. mjesta svrstani su u kategorije čiji je kriterij za formiranje bila djelatnost kompanije. Priznanja su uručena i kompanijama koje su u okviru pojedinačnih kategorija proglašene za prvoplasirane.

Tako je za najpoželjnijeg poslodavca u Finansijskom sektoru proglašena kompanija ASA Osiguranje, koja svoju poziciju na tržištu rada gradi kao kompanija koja je poželjna mladim i obrazovanim ljudima, ali i onima koji imaju višegodišnje radno iskustvo.

Kad je riječ o FMCG sektoru ovo priznanje dobila je kompanija Philip Morris BH.

U Maloprodajnom sektoru najpoželjniji poslodavac je kompanija JYSK. U sektoru Fashion&Retail priznanje je dobila Alma-Ras, a u Distributivnom sektoru za nagradu se izborila kompanija Nelt d.o.o.

Ove godine je u Proizvodnom sektoru najviše glasova dobila Coca-Cola HBC BH, a u Sektoru medija građani BiH su za najpoželjnijeg poslodavca izabrali N1, dok je u Sektoru nafte i plina nagradu dobila Holdina.

Neke od najpoželjnijih kompanija u ICT sektoru su Telemach d.o.o. i Authority Partners.

Među ostalim dobitnicima priznanja za drugoplasirane i trećeplasirane u sektorima su Deichmann obuća, MARBO, Raiffeisen BANK, Sberbank BH, KONZUM, FIS, Prevent BH, Bosnalijek d.d. i MEGAMIX.

Podsjetimo, projekt “Najpoželjniji poslodavac” se organizira svake godine, te počinje tromjesečnim istraživanjem na osnovu kojeg se pravi poredak izabranih najpoželjnijih poslodavaca. Ove godine su u istraživanju sudjelovale 724 kompanije, a glasovanjem je prikupljeno ukupno 18.490 jedinstvenih glasova.

 

(AKTA)

Back To Top