skip to Main Content
Promocija 640×336

 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je 26.09.2016. godine za medije organizirala premijerno predstavljanje pet promotivnih filmova o potencijalima privrede Bosne i Hercegovine, namijenjenih stranim partnerima, a prvenstveno potencijalnim kupcima/korisnicima bosanskohercegovačkih roba/usluga.

Nakon prikazivanja filmova prisutnim su se obratili doc.dr.sc. Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i gdin. Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Bojić je pozdravio prisutne i posebno se zahvalio ministru Šaroviću na podršci koju je on i ministarstvo koje predvodi dalo u realizaciji projekta izrade promotivnih filmova, te kazao, između ostalog, da je cilj promotivnih videa informisanje zainteresiranih kompanija-kupaca ali i stranih investitora o privrednim mogućnostima Bosne i Hercegovine.

Ministar Šarović je istakao značaj promocije i izrazio nadu da će se u narednoj godini MVTEO BiH izdvojiti dodatna sredstva za promociju privrede Bosne i Hercegovine.

Krovni slogan videa je „Inspiring Ideas“ – „Inspirativne ideje“ a svaki pojedinačni film se fokusira na pojedini pojam koji se dodaje sintagmi, a koji najbolje ilustrira ono što je srž tog sektora, u smislu benefita koji taj sektor stvara za zemlju ili konzumente specifičnih proizvoda.

Koncept video materijala koji su pripremani proteklih osam mjeseci, baziran je na predstavljanju proizvoda iz Bosne i Hercegovine, a ne pojedinačnih kompanija i pojedinaca.

Promotivni video materijal, koji je rađen na engleskom i našem jeziku, sastoji se od pet (5) zasebnih cjelina, i to:

• Video o potencijalima bh. metalne i elektroindustrije
• Video o potencijalima bh. prehrambene industrije
• Video o potencijalima bh. drvne industrije
• Video o potencijalima bh. turizma
• Generalni video o privrednim potencijalima u BiH

Na svakom CD-u je postavljen i folder u kojem se nalaze sektorski katalozi, gdje se potencijalni kupci ili investitori mogu upoznati sa informacijama i ponudi bh. kompanija.

Video materijal namijenjen je za prikazivanje na domaćim i inostranim sajmovima, poslovnim forumima i konferencijama, distribuciju diplomatsko- konzularnim predstavništvima širom svijeta i na različitim događajima, te objavljivanje na web stranici Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH.

Filmove je izradila Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH, uz finansijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih BiH.

Back To Top