skip to Main Content

Povodom 9. maja – Dana Evrope i Dana Evrope u BiH, Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini i Amer Bukvić, direktor BBI banke potpisali su danas Memorandum o poslovnoj saradnji. Memorandumom se regulira saradnja u procesima EU integracija i jačanja poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Cilj zajedničke saradnje Evropskog pokreta u BiH i BBI banke je usklađivanje napora i aktivnosti na promociji i podršci razvoja modernog i naprednog društva, postizanja bolje poslovne klime i uređenijeg poslovnog okruženja za razvijanje kako privatnog, tako i društvenog poslovanja i poduzetništva u Bosni i Hercegovini.

„Evropski pokret u BiH nekoliko godina sarađuje sa BBI bankom na organizaciji Sarajevo Business Foruma i uključivanja lokalnih zajednica u ovaj projekat, a danas je ova saradnja na neki način i ozvaničena potpisivanjem Memoranduma. Uključivanje uspješnih privrednika u rad Evropskog pokreta želimo zajedničkim snagama raditi na tome da lokalne zajednice što prije uspostave  evropske standarde u otvaranju i poslovanju firmi“, izjavio je Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH.

Direktor Bukvić istako je da saradnja sa Evropskim pokretom traje već nekoliko godina i ima za cilj da pomogne u kreiranja dobrog poslovnog ambijenta.

„BBI putem Sarajevo Business Foruma, kojeg organiziramo u okviru naše društvene odgovornosti, svake godine uspostavlja široku poslovnu platforumu za umrežavanje poslovnih ljudi iz cijelog svijeta. Ova sinergija sa Evropskim pokretom na kreiranju boljeg poslovnog ambijenta i uključivanja i lokalnih zajednica i njihovih projekata dobar je put ka pozicioniranju BiH na putu ka Evropskoj uniji“, izjavio je Bukvić.

Back To Top