skip to Main Content

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Španije u BiH Juana Bosca Giméneza Soriana.

Tokom razgovora zaključili su da su odnosi dvije zemlje dobri i da postoji prostor za unapređenje saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su u glavni prioriteti  rada Vijeća ministara BiH evropske u NATO integracije. Rekao je i da Bosna i Hercegovina želi razvijati ekonomsku, privrednu i naučnu saradnju sa svim prijateljskim državama i da je neophodno raditi na organiziranju biznis foruma kako bi se susretali privrednici  i predstavnici privrednih komora i kako bi se predstavili potencijali naših zemalja.

Ambasador Španije je čestitao predsjedavajućem Zvizdiću veliki napredak koji je BiH ostvarila na putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu. Rekao je da Kraljevina Španija daje punu podršku  Bosni i Hercegovini na tom putu. U ime Kraljevine Španije, ambasador Soriano se zahvalio  predsjedavajućem Zvizdiću i Bosni i Hercegovini na podršci jedinstvu, suverenitetu i teritorijalnom integritetu  Kraljevine Španije u vrijeme separatističke krize u Kataloniji.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio ambasadoru Sorianu na jačanju odnosa naše dvije zemlje i poželio mu uspjeh u daljem radu.

Back To Top