skip to Main Content

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas predsjednika Islamske razvojne banke (IRB) Bandara al Hajjara.

Razgovarali su o jačanju poslovnog okruženja i o unapređenju poduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na dosadašnjoj podršci Islamske razvojne banke projektima u Bosni i Hercegovini  i upoznao direktora Hajjara sa prednostima koje ima BiH ističući prvenstveno sektore energetike, transporta, drvne i namjenske industrije i turizma.

Direktor Hajjar je pohvalio napredak Bosne i Hercegovine i istaknuo da je Islamska razvojna banka u narednom periodu spremna na proširenje saradnje.

Predsjednik IRB Hajjar je pohvalio uspjeh Sarajevo Biznis Foruma i naglasio da je Islamska razvojna banka spremna nastaviti, povećati i proširiti saradnju sa Bosnom i Hercegovinom. Rekao je da to pokazuje i interes koji su iskazali brojni fondovi koji danas učestvuju u radu Foruma.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio značaj investiranja u razvoj malih i srednjih preduzeća i start up kompanija, što bi značajno doprinijelo zapošljavanju mladih osoba i njihovom ostanku u BiH.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top