skip to Main Content
Zvizdic Beck 25 10 16 002

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je juče u  Sarajevu sa delegacijom Grupe prijateljstva njemačkog Bundestaga za Bosnu i Hercegovinu i zahvalio se na dosadašnjoj podršci SR Njemačke na euroatlantskom putu BiH.

zvizdic-bundestag-25-10-16-001

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je odlučna podrška i aktivan angažman SR Njemačke u procesu približavanja BiH Evropskoj uniji  iskazana  i kroz njemačko-britansku inicijativu koju je inicirala savezna kancelarka Angela Merkel.  Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH. Predsjedavajući Zvizdić  je istaknuo da je za BiH od velike važnosti da može računati na dalju podršku SR Njemačke u provedbi potrebnih socijalnih i ekonomskih reformi u skladu sa reformskom agendom kao i nastavku evropskog puta BiH. Rekao je i da  perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne demokratske, političke, ekonomske i društvene promjene u BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo i dobrom privrednom saradnjom  i naglasio je da BiH ima veliki interes za jačanje ekonomskih odnosa sa SR Njemačkom koja je jedan od najznačajnijih partnera BiH vanjskotrgovinskoj  razmjeni.

Delegaciju Grupe prijateljstva njemačkog Bundestaga je predvodila Marieluise Beck, predsjedavajuća parlamentarne grupe.

Back To Top