skip to Main Content


Ministrica prometa i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović i turski ministar transporta Mehmet Turhan potpisali su u Beogradu ugovor o izgradnji prve dionice autoceste Beograd – Sarajevo koja prolazi kroz Srbiju.

“Povezivanje je ključ uspjeha. Ugovor je vrijedan 250 milijuna eura i to je početak projekta povezivanja Srbije i BiH koji će omogućiti razvoj regije. Nema uspjeha bez povezivanja i zato je današnji dan važan”, kazala je tom prigodom ministrica Mihajlović.

Sljedeće godine očekuje se potpisivanje financijskog ugovora, a početak radova 2020. godine, javili su srbijanski mediji.

Autocesta će se graditi na dvije trase, a dionice koje prolaze kroz Srbiju su Sremska Rača – Kuzmin u dužini od 17 kilometara, i Požega – Užice – Kotroman, dužine 60 kilometara.

Ukupna vrijednost izgradnje obje dionice na teritoriju Srbije je oko 1,05 milijardi eura, od čega se oko 220 milijuna eura odnosi na dionicu Sremska Rača – Kuzmin, a oko 830 milijuna eura na dionicu Požega – Kotroman.

Potpisani ugovor odnosi se na izradu plana detaljne regulacije, projekata i izvođenja radova na izgradnji dionice Sremska Rača – Kuzmin (s mostom preko Save) i izradu projekta za dionicu Požega – Kotroman.

Back To Top