skip to Main Content

Maxresdefault

 

Savjetnik direktora Compact Investa Moussa Fattah izvršna direktorica kompanije Butmir Lejla Hasibović potpisali su sporazum o izgradnji shopping centra u stambeno-poslovnom kompleksu Sarajevo Waves na Ilidži pored Sarajeva, saopćeno je iz Compact Investa.

Vrijednost investicije je oko dva miliona KM, a radovi na pripremi gradilišta su u toku i počinju iduće sedmice.

Glasnogovornica kompanije Compact Invest Edina Muslić kazala je kako se radi o kuvajtskoj investiciji vrijednoj 50 miliona KM, u okviru koje je do sada završena jedna od zgrada, navodi se u saopćenju.

– Kako je već poznato Butimir je bio izvođač radova na Sarajevo Waves 1, za koji smo dobili nagradu za najbolju realizaciju. Isto to očekujemo i od buduće saradnje – kazala je Muslić.

Shopping centar će imati tri sprata, a sa domaćom kompanijom Amko Komerc već je potpisan ugovor o smještaju. Također, u okviru ovog objekta planirana je i gradnja restorana, igraonice za djecu, ali i drugi atraktivni sadržaji.

– Već od marta naredne godine najavljujemo izgradnju i druge stambene zgrade, Sarajevo Waves 2. čija prodaja stanova će početi odmah nakon izdavanja građevinske dozvole – kazala je Edina Muslić.

Potpisivanju Sporazum je prisustvovao i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Back To Top