skip to Main Content

Poslovni forum “Rasterećenjem gospodarstva do novih radnih mjesta” održat će se 8. studenoga u hotelu Grand u Neumu.

Na forumu će se razgovarati o opterećenjima koja ograničavaju rast i razvoj gospodarstva u Federaciji BiH, s fokusom na Hercegovačko-neretvansku županiju i Općinu Neum, mogućnostima za njihovo nadilaženje, inicijativama i aktivnostima koje se provode u svrhu ekonomskih reformi, programima i mjerama poticaja zapošljavanju i samozapošljavanju, posebno mladih, te prilikama i preprekama za pokretanje posla.

Također, bit će predstavljeni rezultati istraživanja dodjele proračunskih poticaja gospodarstvu u razdoblju 2012.-2015. te inicijativa bh. gospodarstvenika za plaćanje PDV-a državi po naplaćenim, umjesto po izdanim računima.

O spomenutim temama govorit će predstavnici resornih institucija vlasti, istaknuti stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, gospodarstvenici uspješnih poduzeća i mladi poduzetnici.

O tematskoj cjelini foruma pod nazivom “Čime je bh. gospodarstvo trenutačno ograničeno i kako mu pomoći?” govorit će predsjednik Ekonomskog savjeta Vlade FBiH prof. dr. Vjekoslav Domljan,pomoćnik ministra razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Zdravko Čerović, vlasnik poduzeća Alfa Therm d.o.o. Mostar Davor Krezić i ekonomska stručnjakinja iz Instituta za razvoj mladih KULT Ajka Baručić.

U diskusiji na temu kako potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje, posebno mladih ljudi, govorit će rukovoditeljica sektora za evidencije, analize i informiranje Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije Anita Perić.

Poslovni forum organizira Institut za razvoj mladih KULT pod visokim pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića, u suradnji s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta i Općinom Neum.

Inače, spomenuti forum organizira se u okviru inicijative pod nazivom „Poslovni prostor BH“ koju Institut za razvoj mladih KULT od 2014. godine provodi u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realiziraju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), priopćili su organizatori.

Back To Top