skip to Main Content

 

Povodom obilježavanja dvadesete godišnjice Svjetske banke u Bosni i Hercegovini, danas je u poduzetničkom i inovativnom centru Networks boravio zamjenik predsjednika Svjetske banke za  Evropu i Centralnu Aziju, gdin Cyrill Muller, zajedno sa direktoricom Svjetske banke za Jugoistočnu Evropu, gđom Ellen Goldstein.

Tokom prve zvanične posjete našoj zemlji predstavnici Svjetske banke susreli su se sa predstavnicima bosanskohercegovačkih kompanija i poduzetničkog centra Networks, te razgovarali o izazovima i mogućnostima vođenja biznisa i kompanija u Bosni i Hercegovini.

„Sama činjenica da je ovo još jedna u nizu posjeta predstavnika velikih i značajnih međunarodnih institucija inicirana od strane njihovih matičnih ureda u Bosni i Hercegovini govori o ozbiljnosti Networks projekta i značaju onoga što mi radimo za startup i biznis zajednicu. Velika je čast da smo danas, zajedno sa predstavnicima drugih velikih bosanskohercegovačkih kompanija, imali mogućnost da predstavimo lijepe i pozitivne priče iz naše zemlje u ovakvom inovativnom i stimulirajućem poslovnom okruženju“, poručila je Bojana Škrobić –  Omerović, direktorica Networksa.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Mistral Technologies-a, Atlant BH, Klasa, HeidelbergCement-a, FIC-a – Društva stranih investora, jedna od biznis ideja iz Networks StartUp Acceleratora – IRGET, te domaćini i predstavnici Networksa.

Back To Top