skip to Main Content

Porezna uprava Federacije BiH podsjeća porezne obveznike da je do kraja tekuće fiskalne godine izvrše plaćanje obaveza i da dostave zakonom propisane prijave.

Podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obaveza u skladu sa zakonom porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni za neplaćanje poreza na dobit do 100.000 KM, za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, kao ni plaćanja kamate po stopi od 0,04 posto dnevno, odnosno na godišnjem nivou 14,6 posto.

Cilj Porezne uprave FBiH, kako se ističe u saopćenju, nije sankcionisanje i kažnjavanje poreznih obveznika, već da svaki porezni obveznik ispunjava svoje obaveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika i da za svaku uslugu izda račun.

– Porezna uprava FBiH želi biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima. Plaćanjem poreza gradimo bolju budućnost u kojoj ćemo imati socijalnu sigurnost, kvalitetno zdravstvo, bolje obrazovanje i sigurnu penziju – saopćeno je iz ove uprave.

Back To Top