skip to Main Content
Travnik

Poduzetnici iz Srednjobosanske županije (SBŽ) okupili su se u četvrtak u Travniku na okruglom stolu “Kako povećati konkurentnost gospodarstvenika – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta”.

Okrugli stol, u organizaciji BBI Banke i BBI VIP Business Cluba, jedan je u nizu događaja čiji cilj je jačanje cjelokupne bh. ekonomije i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima.

Predsjednik Gospodarske komore SBŽ-a Asim Gradinčić kazao je novinarima da poduzetnici u BiH posluje u složenim okolnostima, koje karakterizira malo tržište i nužnost izlaska na inozemna tržišta.

– Na tim inozemnim tržištima poduzetnike čeka vrlo ozbiljna konkurencija, tako da treba raditi na podizanju konkurentnosti našeg gospodarstva kako bi moglo opstati. Ovakvi skupovi dobra su prilika da poduzetnici postave pitanja i da zajedno traže odgovore – ocijenio je.

Predstavnica BBI VIP Business Cluba Azra Čolić kazala je kako je namjera okruglog stola osigurati razmjenu iskustava s inozemnih tržišta, definiranje prioritetnih sektora gospodarstva za promociju prema inozemnim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.

– Primjetan je rast izvoza u našem gospodarstvu, tako da već imamo dobra iskustva i prakse koje mogu pomoći i drugima. Važno je otvoriti priču i razmjenu iskustava između poduzetnika i kompanija, jer se vrlo često na ovakvim skupovima ljudi povežu i uspostave nove poslovne odnose. Želimo, također, čuti šta bismo mi mogli dodatno uraditi – kazala je Čolić Feni.

Na okruglom stolu predstavljene su mogućnosti potpore poduzetnicima iz SBŽ-a, od Bosna Bank International (BBI), a gospodarstvenici su informirani i o aktivnostima i benefitima članstva u BBI VIP Business Clubu, koji djeluje u okviru BBI banke.

Također, predstavljena je mogućnosti prezentacije projekata i poslovnih prilika za suradnju s potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima na 9. međunarodnoj poslovno-investicijskoj konferenciji “Sarajevo Business Forum 2018”, kao i nova on-line platforma za promociju kompanija, poslovnih projekata i dogovaranje poslovnih sastanaka s potencijalnim partnerima i suradnicima.

Govoreći o temama ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma, koji će biti održan 25. i 26. travnja, Čolić je istaknula da će on, kao i do sada, biti posvećen povezivanju regije sa Europom i svijetom.

– Ove godine imat ćemo, među ostalim, teme koje se tiču transfera tehnologije, ženskog poduzetništva kao potencijala za razvoj i okrugli stol o islamskoj ekonomiji, te panele o turizmu, IT sektoru i digitalizaciji, kao i izlaganja bh. dijaspore – istaknula je Azra Čolić.

Back To Top