skip to Main Content
JP Aerodrom Bihać

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i direktori JP Aerodrom Bihać i Međunarodnog aerodroma Tuzla Elvedin Sedić i Rifet Karasalihović su u Bihaću održali sastanak radi uspostave saradnje i razmjene iskustava i znanja koje imaju uposleni na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Direktori bihaćkog i tuzlanskog aerodroma istakli su spremnost za svaki vid saradnje, podrške i razmjene iskustava između dvaju preduzeća, sa posebnim akcentom na iskustva koja imaju uposlenici i menadžment aerodroma u Tuzli.

Karasalihović je rekao da je sama realizacija projekta aerodroma u Bihaću zapravo buduća okosnica razvoja tog kraja i da su spremni svojim znanjem i iskustvom dugim 20 godina pomoći realizaciju tog kapitalnog projekta ne samo za Bihać, već i za cijeli USK-a.

Zahvalivši se čelnim ljudima tuzlanskog aerodroma na iskazanoj spremnosti da pomognu realizaciju projekta izgradnje aerodroma u Bihaću, Sedić je kazao da će svaka pomoć od kolega iz Tuzle dobro doći pri gradnji aerodroma u Bihaću i prvim koracima u realizaciji jednog od strateških projekata za grad Bihać.

– Mi smo do sada započeli dosta infrastrukturnih poslova i čim vremenski uslovi budu dozvoljavali krenut će se sa radovima na prostoru budućeg aerodroma. Urađena je Studija izvodljivosti, odabrana su tri Idejna rješenja od kojih ćemo kroz pregovarački postupak izabrati najbolje i najpovoljnije idejno rješenje za naš aerodrom. U svijetlu današnjih razgovora sa direktorom aerodroma u Tuzli, izgradnja piste čini se kao prvi korak koji bi mogli realizirati u narednom periodu – istakao je Sedić, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.

Back To Top