skip to Main Content

Imm N 640×336

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je pripremni sastanak izlagača na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera- IMM COLOGNE u Kölnu (Njemačka), koji će se održati od 16. do 22. januara 2017. godine.

Sedmi nastup Bosne i Hercegovine na IMM COLOGNE, ponudit će kupcima u Njemačkoj i Evropskoj uniji izvozne kolekcije namještaja sedam bh. firmi, i to: BOKSIT a.d. Milići, BOSNIAN BEECH BOARD d.o.o. Visoko, FEF EXPORT-IMPORT d.o.o. Sarajevo, H.M.M. d.o.o. Gradačac, LIGNACON d.o.o. Teslić, NAMJEŠTAJ/ SOLIDWOOD d.d. Gradačac i WOODTEAM d.o.o. Ilijaš.

Na sastanku je razgovarano o idejnom rješenju izgleda paviljona Bosne i Hercegovine, koji će obuhvatati površinu od 210 m2 u Hali 3.1- segment Global Lifestyles, selekciji izložbenih proizvoda koji kvalitetom, dizajnom i cijenom trebaju zadovoljiti zahtjeve potencijalnih kupaca na ovom tržištu, te drugim temama značajnim za uspješno predstavljanje bh. namještajaca.

Na štandu Bosne i Hercegovine bit će isložen, između ostalog, tapacirani namještaj, masivni hrastov namještaj, trpezarije, spavaće sobe, klub stolovi, komode, regali za dnevnu sobu, uredske stolice i fotelje, te tapecirane stolice, barske stolice i fotelje.

Nastup Bosne i Hercegovine na IMM COLOGNE 2017 financijski će podržati Vanjskotrgovinska komora BiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Podsjećanja radi, tokom šest godina izlaganja u Kelnu, VTK/STK BiH je u okviru grupnog štanda podržala 46 nastupa firmi iz cijele BiH, a uzevši u obzir sudjelovanje pojedinih firmi na više sajmova, podržala je ukupno 29 različitih kompanija koje ukupno zapošljavaju preko 6.700 radnika.

Koliki je značaj izlaganja na sajmu namještaja u Njemačkoj govore podaci vanjskotrgovinske razmjene i trend rasta izvoza. Naime, posmatrajući izvoz namještaja po svim stavkama, uključujući kako drveni tako i metalni i namještaj od drugih materijala te njihove dijelove, u 2015. godini je iz BiH u svijet izvezeno namještaja u vrijednosti oko 230,9 miliona eura, što je više za 12,1% u odnosu na izvoz u 2014. godini.

Back To Top