skip to Main Content

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj 109. sjednici koja je počela u Sarajevu, utvrditi izjašnjenja o inicijativama za izmjene Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata. Bit će razmatrana i inicijativa za izmjene Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

Na dnevnom redu je i Odluka Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje Sarajevo o preraspodjeli dijela sredstava namjenskog novčanog depozita kod Razvojne banke Federacije BiH u iznosu od 16.000.000 KM i to isključivo za realizaciju redovnih mjera aktivne politike zapošljavanja (sufinansiranje zapošljavanja, samozapošljavanja i obuke nezaposlenih osoba).

Federalna vlada danas će razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Bit će razmotren i Nacrt programa javnih investicija Federacije Bosne i Hercegovine 2018.-2020. godina i informacija o efektima zajedničkih nabavki za potrebe Federalnog ministarstva pravde i kazneno-popravnih zavoda u kojoj je navedeno da je primjenom inoviranog otvorenog postupka zajedničkih nabavki u preliminarnoj fazi ušteđeno 5.932.226,58 KM.

Federalna vlada na dnevnom redu ima i odluku o davanju na korištenje zemljišta farme Jasenice ukupne površine 37.617 kvadratnih metara, s pripadajućim objektima, Braniteljsko poljoprivrednoj zadruzi „Maslina” Čitluk za uzgoj poljoprivrednih kultura.

 

 

 

 

Back To Top