skip to Main Content

Privredna komora Unsko-sanskog kantona (PKUSK), uz finansijsku podršku USAID WHAM projekta – Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Vlade USK-a, te gradova i općina Bihać, Bosanska Krupa, Bužim, Cazin, Ključ i Sanski Most objavila je javni poziv za podršku malim i srednjim preduzećima.

Javni poziv objavljen je u okviru „Programa podrške privrednim društvima u aktivnostima obuke radne snage, uvođenja, certifikacije i recertifikacije standarda kvaliteta i pristupa tržištima“.

U sklopu tog programa pružit će se podrška malim i srednjim preduzećima iz sektora drvoprerade, metaloprerade i tekstila/obuće u sufinansiranju aktivnosti kao sto su – obuke radne snage, unapređenje pristupa tržištima te implementacija i/ili certifikacija sistema upravljanja kvalitetom ili proizvoda.

Ove aktivnosti trebaju rezultirati povećanjem broja zaposlenih u Unsko sanskom kantonu, kao i povećanjem prihoda od prodaje i izvoza u podržanim preduzećima, saopćeno je iz Privredne komore USK-a.

Očekuje se da će kroz ovaj program biti podržano najmanje sedam preduzeća.

Back To Top