skip to Main Content
U INTERA Tehnološkom Parku sutra će se održati  peti po redu Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore – BiHdiaFor2018. INTERA TP ove godine je suorganizator foruma zajedno s Biznis centrom bh. dijaspore (Diaspora Business Center) koji čini dio Grupacije Naša perspektiva uz podršku USAID projekta „Diaspora Invest“.
Ciljevi ovogodišnjeg foruma su: stimuliranje investicija i poslovne suradnje s hercegovačkom dijasporom i prezentiranje hercegovačke regije kao atraktivne investicijske destinacije.
Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore je najveći poslovni skup s članovima zajednice dijaspore u Europi. Skup nudi jedinstvenu priliku domaćim gospodarstvenicima za umrežavanje i sklapanje potencijalnih poslova s uspješnim gospodarstvenicima iz dijaspore.
Pored toga što će ugostiti brojne bitne predstavnike poduzetničkog svijeta, na Forumu će biti prezentirane mogućnosti pristupanja  kreditima namijenjenima bh. dijaspori. Ovo će ujedno biti i prilika za upoznavanje sa USAID programom savjetodavne, tehničke i financijske podrške investitorima iz dijaspore.
.
Back To Top