skip to Main Content

Uz brojne zvaničnike i predstavnike poslovne zajednice, u Istanbulu su predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović svečano otvorili Predstavništvo VTK BiH u Republici Turskoj.

Predsjednik Egrlić je uputio izraze zahvalnosti Vladi Republike Turske, posebno Ministarstvu ekonomije i ministru Zeybekčiju na pokrenutoj inicijativi kao i pruženoj podršci za otvaranje Predstavništva. Takođe je izrazio nadu da će Predstavništvo opravdati svoje postojanje i ispuniti ulogu u jačanju i intenziviranju međusobne saradne BiH i Republike Turske, te da će biti od pomoći privrednicima dvije zemlje u bržem i jednostavnijem uspostavljanju kontakata i ugovaranju poslova, kao i pri rješavanju nastalih problema. Prema riječima predsjednika Egrlića, Predstavništvo ima zadatak i da putem direktnih kontakata, kao i organiziranjem sastanaka, prezentacija, okruglih stolova, na najbolji mogući način promoviše potencijale Bosne i Hercegovine i privuče veći broj investitora iz Republike Turske.

Obraćajući se u ime Ministarstva koje je od samog pokretanja inicijative dalo punu podršku i doprinos otvaranju Predstavništva, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović takođe se zahvalio Vladi Republike Turske i ministru Zybekčiju na podršci i saradnji ističući značaj koji Republika Turska ima za Bosnu i Hercegovinu kao i nadu da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti.

Back To Top