skip to Main Content

Organizatori sedme po redu MS Community BiH konferencije, koja se održava pod sloganom //unITed, ove godine za učesnike su pripremili niz kvalitetnih predavanja na teme cloud infrastrukture, razvoja i testiranja softvera, umjetne inteligencije i Internet of Things (IoT). To su i više nego dobri razlozi da se IT stručnjaci čim prije prijave za učešće i saznaju koje su to posljednje vijesti iz ovih i drugih područja.

 Uz podršku Microsoft BiH i partnerskih kompanija, 7. MS Community BiH konferenciju organizuje MS Community BiH, neprofitno udruženje sa svojim ograncima u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Bihaću, čija je primarna namjena razmjena znanja i iskustava među IT profesionalcima, programerima, kao i svim entuzijastima i kolegama u IT sektoru.

Na ovogodišnjoj konferenciji, uz istaknute IT stručnjake iz Bosne i Hercegovine i šire regije, u ulozi predavača prisutnima će se po prvi put obratiti i Donovan Brown, koji radi kao Principal DevOps Manager u Microsoftu, a koji će govoriti o iskustvima Microsoft u unaprjeđenju procesa razvoja softvera.

Pored toga, na konferenciji će biti još riječi o poboljšanju sigurnosti IT okruženja, iskorištenju Office 365 i Azure servisa, multiplatformskom razvoju i testiranju softvera, odnosno temama vezanim za blockchain, DevOps, Machine Learning, Internet of Things, itd.

Također, poseban prostor će biti ostavljen i partnerima konferencije, koji će imati priliku da prezentiraju svoja rješenja i tako povećaju vidljivost svoje kompanije.

Konačno, 7. MS Community konferencija će se ove godine održati u petak, 14. septembra u Sarajevu.

Back To Top