skip to Main Content

Novoizgrađeni objekat Carinske ispostave Aerodrom Mostar juče su svečano otvorili član Predsjedništva BiH Dragan Čović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje Miro Džakula. Izgradnja nove moderne zgrade završena je za manje od osam mjeseci od početka radova, a ukupna investicija koštala je 1,7 miliona KM.

Sredstva su bila osigurana u budžetu Uprave za indirektno oporezivanje. Nova zgrada Carinske ispostave Aerodrom Mostar urađena je prema svim savremenim standardima za izgradnju objekata ovakvog tipa. Glavni poslovni objekat administrativne namjene, ukupne je površine 843 m2. Pomoćni objekat ima površinu od 69m2. Oko objekata je formiran plato veličine 6.000 m2 površine. Obezbjeđen je parking prostor za sve korisnike. Kapacitet parkinga je 84 parking mjesta od čega je: 41 parking mjesto za službena vozila, 39 parking mjesta za stranke i četiri parking mjesta za invalidne osobe.

U novosagrađenom objektu biće smještena carinska služba Uprave za indirektno oporezivanje i službenici Granične policije BiH. Vrijednost izvedenih radova iznosila  je 1.732.147 KM.

Back To Top