skip to Main Content
%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0%d1%80 %d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b0 418026489

 

Edukativni centar njemačke kompanije „R+S Group“, počeo je juče (06.10.2016.godine) sa radom u Banjaluci. Otvaranju Centra su prisustvovali ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i direktor njemačke kompanije „R+S Group“ Markus Roner (Markus Röhner).

Tom prilikom, ministar Klokić je izrazio zadovoljstvo što je rezultat dvomjesečnog pregovaranja rezultovao otvaranjem Edukativnog centra za usavršavanje polaznika elektrotehničke struke, sa potencijalom njihovog zapošljavanja.

„Edukativni centar „R+S Group“ u Banjaluci ima za cilj edukaciju elektrotehničara i elektroinžinjera u oblasti elektroinstalacija sa mogućnošću njihovog zapošljavanja u ovoj kompaniji. Angažman stručnjaka u oblasti projektovanja i inžinjeringa u Banjaluci za potrebe njemačke kompanije jedan je od prioriteta“, naglasio je ministar Klokić.

Direktor kompanije „R+S Group“ Markus Roner rekao je da bi se, između ostalog, saradnja sa Republikom Srpskom zasnivala na partnerstvu sa domaćim kompanijama, a koje bi u ulozi kooperanata u proizvodnji elektroinstalacija za ovu njemačku kompaniju zapošljavale radnike u Republici Srpskoj.

„R+S Group“ je uspješna njemačka kompanija koja je u 2015.-oj godini ostvarila promet u iznosu od 400 miliona eura.

 

Back To Top