skip to Main Content

Orangutanima iz bečkog zoološkog vrta nikada nije dosadno jer njihovi njegovatelji uvijek izmišljaju zanimljive aktivnosti koje uključuju slaganje kockica, igre s loptom i knjigama. Svaka im nova aktivnost vrlo kratko zaokuplja pozornost pa je osmišljavanje zabavnih i raznovrsnih igara uvijek aktualno u zoološkom vrtu u Beču.

Nedavno su zaposlenici Tiergartena Schönbrunn tako testirali kako će orangutani reagirati na spinner, trenutno najpopularniju dječju igračku. Najveće zanimanje za spinner pri tom je pokazala orangutanica Nonja i za samo nekoliko minuta shvatila koji je princip ove igračke za kojom je poludio cijeli svijet.

Orangutani vrlo brzo uče kroz imitaciju, a često se takve „lekcije“ nagrađuju i hranom. U okviru programa aktivnosti za orangutane Nonja se posebno ističe svojim sposobnostima i već se nekoliko puta našla u centru pažnje. Devedesetih je godina tako na primjer dobila četkicu i boje i naslikala oko 250 slika, a u decembru 2009. godine dobila je digitalni fotoaparat i za svaku je fotografiju nagrađivana po jednom grožđicom. Njezine su fotografije redovito objavljivane putem facebooka te je pametna orangutanica ubrzo stekla 75.000 obožavatelja u cijelom svijetu.

(EUROCOMM-PR)

 

 

Back To Top