skip to Main Content
Nakon sjednice Vlade Kantona Sarajevo održane na Igmanu, u organizaciji premijera KS Adema Zolja i načelnika Općine Trnovo Ibre Berila upriličena je prezentacija projekata koje zajedničkim sredstvima finansiraju Vlada i ova lokalna zajednica.

Načelnik Berilo je precizirao da su ključni projekti za Trnovo u predstojećem periodu izgradnja poslovno-sportskog centra i ulaganje u obnovljive izvore električne energije.

„U ova dva projekta Općina treba da investira oko 40 miliona KM, u jedan sredstvima iz kreditnog zaduženja a za drugi očekujemo podršku Vlade KS“, rekao je Berilo.

Premijer Zolj je naveo da je cilj sve pomenute gradnje razvoj turizma na Igmanu i Bjelašnici, u čemu Općina Trnovo može računati na podršku Vlade KS.

Podsjetio je da predstoji i održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF u februaru 2019. te da su određeni radovi koji su već u toku na Igmanu i Bjelašnici pokrenuti radi toga. Kazao je kako priprema i izvođenje projekata za organizaciju ovih zimskih igara mladih doprinosi razvoju ove općine generalno.

„Za realizaciju ovih projekata Vlada KS i Općina će izdvojiti 28.000.000 KM zajedničkih sredstava, a radi se o infrastrukturnim, poslovno-sportskim projektima, izgradnji škole u prirodi, domova kulture i drugim“, kazao je premijer Zolj.

Dodao je kako će Vlada nastaviti ulagati u infrastrukturne projekte na područje ove općine, ali i svih drugih sarajevskih općina.

Nakon prezentacije i obraćanja premijera i načelnika, članovi Vlade, predstavnici Općine Trnovo te predstavnici medija obišli su lokalitet obnove staza za nordijsko trčanje na Igmanu te lokacije izgradnje najsavremenijeg prečistača otpadnih voda, podzemne garaže, bjelašnički šestosjed te mjesto za izgradnju novog poslovno-sportskog centra.

Back To Top