skip to Main Content

Ugovor o provedbi infrastrukturnih radova na lokalitetima Peć Mlini i Ravlića pećina u općini Grude, juče, su potpisali načelnik Ljubo Grizelj, u ime Općine Grude i direktori tvrtki Ante Žulj, u ime MINA d.o.o. i Dalibor Milas, u ime Elektro Milas d.o.o..

Radovi će se izvoditi u sklopu projekta Adriatic Canyons Adventure Tours – ADRIATIC CANYONING koji je financiran kroz Financijski sporazum za trilateralni program prekogranične suradnje Interreg-IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora (IPA II) 2014-2020.

Infrastrukturni radovi su podijeljeni u dva lota, gdje se prvi tiče građevinskih radova kojeg će izvoditi MINA d.o.o., a drugi postavljanja rasvjete unutar Ravlića pećine kojeg će izvoditi Elektro Milas d.o.o. Tako će završetkom radova Peć Mlini imati parkiralište za 16 osobnih vozila, pješački drveni most, drvene šetnice i odmorište na izvoru rijeke Tihaljine, dok će Ravlića pećina dobiti parkiralište za 25 osobnih vozila, te 2 za autobuse, kao i ulaznu ogradu, drvene šetnice i popratnu rasvjetu.

Ukupna vrijednost ovih ugovora je 305.683,69 KM, gdje je 85 % iznosa pokriveno od strane Europske unije, a 15 % iznosa je sufinanciranje od strane Općine Grude. Očekuje se da će se radovi završiti u roku od četiri mjeseca.

Ostatak planiranih radova u ovom projektu realizirat će se do sredine iduće godine, a završetak projekta je planiran za kraj 2019. godine.

Back To Top