skip to Main Content

UNIQA osiguranje podržalo je ove godine 20. Jazz Fest Sarajevo, međunarodno prepoznatljiv internacionalni muzički festival koji svake godine u Sarajevu i Bosni i Hercegovini predstavlja značajna imena svjetske muzičke scene, priređujući za svoju vjernu publiku izniman muzički događaj.

Kao jedna od vodećih osiguravajućih kuća u Bosni i Hercegovini, koja je i u ranijem periodu bila partner Festivala, UNIQA osiguranje nastavlja vlastitu tradiciju podržavanja važnih kulturnih događaja.

 “UNIQA svojom podrškom Jazz Festu nastoji dati svoj doprinos daljnjem razvoju ovog veoma važnog festivala kako za Bosnu i Hercegovinu tako i za regiju. Jazz Fest se tokom posljednih godina razvio u nezaobilazno mjesto susreta muzičara i mnogobrojne bh. i regionalne publike koja uživa u jazz izvedbama i fantastičnoj atmosferi koju ovaj festival pruža. Želimo im sretan jubilej i još puno kvalitetnih i uspješnih godina djelovanja.“, istakla je Vildana Skorupan, marketing menadžer UNIQA osiguranja.

Đana Karavdić iz direkcije Jazz Festa ističe kako je zadovoljstvo imati UNIQA osiguranje kao partnera upravo ove godine kada Jazz Fest Sarajevo obilježava dvije decenije uspješnog rada. “Svake godine trudimo se biti što bolji uprkos okolnostima u kojima živimo i radimo, svake godine pokušavamo Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu učiniti boljim mjestom za život barem tokom sedmice festivala i pokazujemo da umjetnost može biti stvarnija od života, kako kaže poruka našeg partnera UNIQA osiguranja.“

Ovogodišnji festival će od 2. do 6. novembra publici na četiri festivalske scene predstaviti brojne svjetske umjetnike iz više od 20 zemalja svijeta, sa četiri kontinenta.

 

Back To Top