skip to Main Content

Sarajevo Business Forum najsvjetlija je tačka promocije ekonomije Bosne i Hercegovine, poručeno je, prošle sedmice, na pripremnoj radionici koja je održana u velikoj sali Privredne komore Federacije BiH u Sarajevu.

Potencijali i šanse najveće investicijske konferencije u regiji predstavljeni su privrednicima, u sklopu završne prezentacije, a uoči Sarajevo Business Foruma 2017. koji se održava 22. i 23. maja ove godine u glavnom gradu BiH pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH i uz podršku Vijeća ministara i Ministarstva vanjskih poslova BiH. Radionicu je, u saradnji sa Privrednom komorom FBiH, organizirao BBI VIP Business Club, a prisustvovali su joj brojni predstavnici bh. kompanija iz različitih privrednih sektora.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić je istakao kako je Sarajevo Business Forum najveća manifestacija ovog tipa u regiji i kako VTK BiH pruža podršku organizatoru.

“Postoji nasušna potreba promocije bh. projekata i proizvoda. Stoga, čestitam Ameru Bukviću, direktoru BBI banke koji se odvažio inicirati ovakav projekt koji okuplja državnike, premijere, predstavnike komorskih sistema i investitore koji željno čekaju projekte. Nažalost, često mi nemamo adekvatno pripremljene projekte te su vam naša institucija BBI banka i FIPA na raspolaganju i, na ovakav način vam žele pomoći – rekao je Bojić.

Jedan od učesnika radionice Alem Omerhodžić, izvršni direktor kompanije „Senigor“ istaknuto je značaj radionice koja je odgovorila na brojna pitanja privrednika.

„Ovo je izuzetna prilika za nas da se upoznamo i povežemo sa stranim investitorima i pronađemo tokom Sarajevo Business Foruma eventualne partnere za saradnju. Čuli smo veoma korisne informacije“, rekao je Omerhodžić.

Potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić naveo je da su radionice prilika da se privrednicima približe potencijali i značaj Sarajevo Business Foruma.

„SBF je najsvjetlija tačka promocije BiH tokom cijele godine. Ona je više od biznis konferencije, jer tih dana predstavljamo mnogo bolju sliku države nego što je ona prisutna u medijima – rekao je Jašarspahić. Privrednicima je tokom skupa preneseno niz važnih informacija važnih za pripremu projekata i učešće na Sarajevo Business Forumu kada u Sarajevo dolaze predstavnici stranih investicijskih institucija i krupnog kapitala.

Edin Brkić, direktor Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke rekao je kako je SBF pokazatelj namjere da BBI bude više od komercijalne banke.

„ Mi smo više toga, partner, finansijer i podrška koja je uvijek tu za privrednike. SBF je naš doprinos privredi“, dodao je.

Prisutnima su se obratila i Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP biznis kluba i Nedžad Gušić, rukovodilac odjela za investicijsko bankarstvo BBI banke.

Radionica u Sarajevu je završna u nizu vrlo uspješnih skupova koji su održani širom BiH i regije. Potencijali SBF 2017. tokom proteklih sedmica predstavljeni su, između ostalih, u Beogradu, Skoplju, Tirani, Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Zenici i Travniku

Back To Top