skip to Main Content

Parlament Bih 620×330

 

Na sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljeni su k znanju Informacija o direktnim stranim investicijama u BiH u 2015. godini i Izvještaj o aktivnostima Agencije za unapređenje stranih investicija na promociji direktnih stranih investicija u BiH u 2015. godini.

Ovi dokumenti, koje Komisija smatra dobrom osnovom za raspravu, upućeni su na razmatranje Predstavničkom domu PSBiH.

Komisija je primila k znanju Informaciju Uprave za indirektno oporezivanje BiH, koja joj je dostavljena povodom dopisa špeditera i firmi koje uvoze polovna motorna vozila s područja Regionalnog centra Tuzla.

Nakon rasprave o ovoj informaciji, Komisija je usvojila zaključak u kojem se navodi da se od Uprave za indirektno oporezivanje BiH očekuje da sva uputstva i druge podzakonske akte, koji eventualno nisu u skladu sa zakonskim aktima, u potpunosti uskladi sa zakonima u ovoj oblasti.

Komisija je zaključila da se dopis špeditera i firmi koje uvoze polovna motorna vozila s područja Regionalnog centra Tuzla uputi Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje BiH kako bi se o njemu izjasnio.

Komisija je takođe zaključila da će u narednom periodu preduzeti posjete svim regionalnim centrima Uprave za indirektno oporezivanje BiH s ciljem sagledavanja načina rada u tim centrima, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

Izvor:FENA

Back To Top