skip to Main Content

Svi kandidati koji budu uključeni u Triple Win projekt od januara ove godine dobiti ugovore sa minimalnom platom od 2.000 eura bruto za prvu godinu rada, odnosno 2.400 eura bruto nakon okončanja nostrifikacije u Njemačkoj, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

„Mi smo kolegama u Saveznoj agenciji za zapošljavanje Njemačke davno skrenuli pažnju na činjenicu da je u Njemačkoj došlo do povećanja minimalne satnice i generalnog rasta plata, a što je rezultat potrebe i potražnje na njemačkom tržištu rada. Tragom te činjenice nekoliko puta smo skrenuli pažnju da je potrebno da se ovaj rast prepozna i kod zapošljavanja kandidata na poslovima njegovatelja, za koje posreduje Agencija, odnosno da se poveća iznos predviđen za minimalnu bruto platu,“ rekao je Muamer Bandić, direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH. „Na ovaj način su plate u ugovorima svih kandidata koji će od januara ove godine proći intervjue, te ući u Triple Win projekt povećane za 100 eura bruto, a čekamo zvanično saopštenje i za kandidate koji se zapošljavaju u okviru procedure “za poznatog poslodavca”, naglasio je direktor Bandić.

„Agencija za rad i zapošljavanje BiH u kontinuitetu posreduje u proceduri zapošljavanja “kod poznatog poslodavca”. Također, zajedno sa partnerima iz Njemačke će i u ovoj godini nastaviti implementirati Triple Win projekat. Prvi krug intervjua u ovoj godini za kandidate Triple Win projekta održat će se od 25. do 28. februara, sa rokom za podnošenje prijava do 3. februara 2019. godine“, rekao je direktor Bandić.

Back To Top