skip to Main Content

Udruženje za lokalne razvojne inicijative “Aldi“ iz Goražda danas je započelo obuku trinaest nezaposlenih visokoobrazovanih osoba za sticanje “Soft skills“ vještina koje treba da im omoguće uspješnije predstavljanje potencijalnim poslodavcima.

Kako je istakla izvršna direktorica Aldija Meliha Gačanin, cilj obuke je jačanje konkurentnosti nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom na tržištu radne snage i povećanje mogućnosti za njihovo zaposlenje.

– Po završetku obuke nezaposlene osobe će steći osnovna znanja, vještine i kompetencije iz oblasti ‘soft skills’ vještina koja su potrebna kompanijama koje egzistiraju na području BPK Goražde i šire. Ovo je prva obuka ovog tipa koja se organizuje na području našeg kantona i prva ovog karaktera koju organizuje naše udruženje – kazala je Gačanin.

Obuku provodi Centar za razvoj poslovnih sistema i edukaciju “INterquality“ iz Sarajeva čiji je rad zasnovan na modernoj procesnoj organizaciji i usklađen s međunarodnim standardima ISO, što ujedno ima veliki značaj za ovaj vid obuke.

Obuka za mlade visokoobrazovane osobe sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK Goražde organizuje se u okviru projekta “Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“ koji finansira Evropska unija, a u partnerstvu Privredna komora BPK Goražde u saradnji sa partnerima: Grad Goražde, Udruženje Aldi, JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde, JU SSŠ “Džemal Bijedić”, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, te privredna društva “Bekto Precisa” i “Emka Bosnia”.

Back To Top