skip to Main Content

 

Zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/ Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini, uspostavljen je Challenge program koji će u naredne četiri godine kroz projekt Challenge to change – C2C implementirati Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Cilj implementacije ovog projekta je jačanje privrednog razvoja u BiH kroz realizaciju inovativnih ideja,kao i jačanje saradnje Švedske i BiH. Challenge fond ima na raspolaganju 2.3 miliona EUR, koji će biti dostupan privrednim subjektima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, koji imaju inovativne poslovne ideje, koji mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

U okviru projekta C2C objavljen je Prvi javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje.

Za Startupe koji su registrovani najmanje šest mjeseci i ne stariji od dvije godine, maksimalan iznos granta je  10.000 eura, dok je za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih, maksimalan iznos granta 30.000 eura.

Aplikanti moraju obezbjediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci. Prijave se mogu podnijeti do 17. juna.

 

Back To Top