skip to Main Content

Njemacka Ambasadorica Otvara Prvo Pivsko Bure

 

Odlična atmosfera vladala je prošle sedmice u Pivnici HS u Sarajevu, gdje se održao  1. Oktoberfest Njemačke privrede u Bosni i Hercegovini. Događaj je organizovalo Predstavništvo njemačke privrede u BiH u saradnji sa udruženjem Wirtschaftsverein BiH, a gosti su bili poslovni partneri i firme članice.

okt1

Nova njemačka ambasadorica u Sarajevu, Christiane Hohmann, probila je prvo pivsko bure i tako simbolično otvorila Oktoberfest Sarajevo baš kao što se otvara i onaj u Minhenu. Preko tristo gostiju uživalo je u izvornim bavarskim specijalitetima, pivu i tradicionalnim igrama poput povlačenja užeta i mjerenja snage držanjem punih pivskih krigli u ispruženim rukama.

Gunther Neubert, Direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH, poželio je gostima dobrodošlicu i izrazio nadu da će se ovaj prvi Oktoberfest Njemačke privrede pretvoriti u tradiciju. U Sarajevo je specijalno iz Njemačke stigao i jedan od direktora pivare Oettinger, Dr. Karl Liebl. On se timu Predstavništva njemačke privrede u BiH zahvalio na odličnoj saradnji i zaželio svim gostima lijepo druženje u opuštenoj atmosferi.

okt-4

Slavilo se do kasnih večernjih sati, a za dobru atmosferu se pobrinuo Oktoberfest band „die Lausbuba”, koji su došli direktno iz Minhena, kako bi zabavljali goste sarajevskog Oktoberfesta.

Premium sponzor ovog događaja bila je njemačko-bosanskohercegovačka kompanija EMKA Bosnia, a podržali su ga i GS-TMT, Veritas, Meggle, Alpenhain, Oettinger, Klas, Sarajevska Pivara, Pivnica HS i NewEvent.

Back To Top