skip to Main Content

Nakon Münchena (2015.) i Dortmunda (2016.), ovogodišnja konferencija “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana” po prvi put će se održati izvan Njemačke.

Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan – projekta njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi) te njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) održat će se 31. maja u Beogradu.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje
materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.

Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi. Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje, a sve informacije mogu se dobiti u Predstavništvu Njemačke privrede u BiH – AHK.

AHK BiH poziva zainteresirane potencijalne dobavljače određenih njemačkih kompanija da se jave i popune prijavni formular najkasnije do 25. aprila 2017. Takođe u Predstavništvu Njemačke privrede u BiH može se dobiti spisak njemačkih kompanija koje su zainteresirane za ovaj događaj.

Broj mjesta na ovom B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na susretu u Beogradu odlučuju njemačke kompanije.

Back To Top