skip to Main Content

Porezna Uprava Rs Neplatisama Poreza Na Nepokretnost Slijedi Hipoteka Na Imovinu

Na račun javnih prihoda Republike Srpske u proteklih deset mjeseci 2016. godine ukupno je uplaćena milijarda i 799 miliona KM, te dodatnih 10,06 miliona KM po osnovu doprinosa za Fond solidarnosti, podaci su entitetske Poreske uprave.

Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza u tom periodu veći je za šest posto u odnosu na  isti period prošle godine i prikupljeno je 364,7 miliona KM ili 20,7 miliona KM više sredstava.

Doprinosi su za ovogodišnjih deset mjeseci naplaćeni u iznosu od milijardu i 136 miliona KM, što je jednako naplati iz istog perioda 2015.

Po osnovu ostalih javnih prihoda naplaćeno je 294,6 miliona KM, što je  8,2 miliona KM više ili za tri posto više sredstava.

Manja naplata je zabilježena kod zaostalih obaveza po osnovu indirektnih poreza i u poređenju sa prošlom godinom naplaćeno je 28 miliona KM manje prihoda.

Navedena razlika se najvećim dijelom odnosi na uplatu „Rafinerije nafte Brod“ a.d. po osnovu unaprijed plaćenih rata reprograma u 2015. godini.

Prema podacima Poreske uprave RS-a, u periodu od 1.januara do 31.oktobra ove godine na području tog bh.entiteta registrovana su 1.184 poreska obveznika – pravna subjekta i 2.688 poreskih obveznika – preduzetnika, dok su istovremeno odjavljena 64 poreska obveznika – pravna subjekta i 572 poreska obveznika – preduzetnika.

Back To Top