skip to Main Content

Sve je spremno za 13. Sajam privrede Tešanj 2017. godine koji će se održati ove sedmice, od 18. do 21. maja u prostoru Distributivnog centra u Kraševu, općina Tešanj. Službeni partner Sajma je Savezna Republika Njemačka. Učešće na Sajmu je najavilo preko 200 izlagača.

Predsjednik Udruženja privrednika “Biznis centar Jelah, Tešanj” Edin Jabandžić kaže da je izložbeni prostor Sajma smješten na 4.000 kvadrata zatvorenog prostora i 10.000 kvadrata otvorenog prostora.

– Ove godine najavljen je rekordan broj izlagača iz BiH, ali i susjednih država. Osim izlagača, očekujemo i brojne poslovne partnere, kao i građane. Smisao Sajma je naglasak na važnosti i potencijalu bh. ekonomije, velikom broju poslovnih susreta i novim ugovorima – kazao je Jabandžić.

Općinski načelnik Suad Huskić kaže da je Sajam privrede za njih smotra ili festival poduzetništva. To je prilika da afirmiraju rad, pozitivne društvene vrijednosti i važnost ekonomije i ekonomskih tema.

Odluka Ambasade SR Njemačke, da bude partner našeg Sajma je još jedno priznanje za napore koje svi mi u Tešnju ulažemo u jačanju ambijenta za privredni razvoj, ali i potvrda da smo određene rezultate postigli, jer prihvatanje partnerstva dolazi od zemlje čija je privreda prva u Evropi  istakao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Sajam u tri dana trajanja ima čitav niz pratećih sadržaja (paneli, prezentacije i predstavljanja), a drugi dan Sajma je planirano održavanje Skupštine Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, koja je ujedno i partner Sajma.

Zvanično otvorenje Sajma privrede Tešanj 2017. godina je u četvrtak u 10,30 sati, a Sajam bi trebalo da otvore Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, ambasadorica SR Njemačke Christiane Hohmann, Doris Pack, dugogodišnja parlamentarka u Evropskom parlamentu i predsjednica Odbora Europskog parlamenta za Jugoistočnu, te predsjednik Udruženja privrednika Edin Jabandžić.

Back To Top