skip to Main Content

Međunarodni sajam privrede “Tešanj 2017″ bit će održan  od 18. do 21. maja ove godine,  rečeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH koja je partner ovogodišnjeg sajma.

-Kao i svake godine prezentovat ćemo sta su kompanije u Tešnju uradile tokom godine, ali i sve druge sredine – kazao je Edin Jabandžić, predsjednik Udruženja privrednika ”Biznis centar” Jelah – Tešanj.

Očekuje se da će trinaesti po redu Sajam privrede u Tešnju okupiti oko 200 izlagača.

-Već sada možemo potvrditi da će sajam ispuniti naša očekivanja u pogledu popunjenosti kapaciteta – izjavio je Venan Hadžiselimović, potpredsjednik UP ”Biznis centar” Jelah – Tešanj.

Zemlja partner sajma je SR Njemačka.

Ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann, istakla je da je Tešanj ekonomski napredna sredina  koja pokazuje da može privući strane investitore.

– U zadnjih nekoliko godina između firmi u Tešnju i regiji i inostranih razvio se standard koji je za primjer – naglasila je ambasadorica Hohmann.

Najavila je da će u okviru sajma biti održan „Dan njemačkog angažmana u i za BiH“, kada će osim ekonomske saradnje biti prezentirane i druge grane.

Tešanjski sajam privrede, kao i ranijih godina, bit će održan u poslovnoj zoni Carine na Kraševu.

Izlagači će na raspolaganju imati oko 4.000 metara kvadratnih zatvorenog i oko 10.000 metara kvadratnih otvorenog izložbenog prostora.

Back To Top