skip to Main Content

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, sastao se danas u Atini sa zamjenikom premijera i ministrom ekonomije i razvoja u Vladi Grčke Janisom Dragasakisom, gdje je razgovarano o ključnim pitanjima povećanja obima i intenziteta saradnje dvije zemlje.

Grčka se okreće regionu i u političkom i u ekonomskom smislu i podržaće brže integrisanje zapadnog Balkana u EU, kao i infrastrukturno povezivanje, istaknuto je na sastanku. Zamjenik grčkog premijera, prenio je ministru Šaroviću spremnost grčke strane za ubrzanje procedura za potpisivanje sporazuma dvije zemlje o međusobnom priznanju vozačkih dozvola i olakšanje putovanja građana dvije zemlje a izražena je i spremnost da se poznata  grčka kompanija i investitor Alumil iz Soluna, podstakne za dodatno investiranje u vlasenički Alumil.

Ministar Šarović u Grčkoj predvodi brojnu privrednu delegaciju iz Bosne i Hercegovine. Više od dvadeset kompanija i Spoljnotrgovinska komora BiH danas su na Poslovnom forumu BiH – Grčka prezentovali investicione mogućnosti dvije zemlje, te mogućnosti povećanje međusobne trgovinske i ekonomske saradnje a održan je i niz sastanaka između privrednika BiH i Grčke.

 

 

 

Back To Top