skip to Main Content
Jahorina

Dvodnevni “Jahorina ekonomski forum 2017” o temi “Razvojne šanse malih ekonomija” bit će otvoren danas, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a u organizaciji Udruženja ekonomista RS SWOT.

Organizatori navode da će više od 50 stranih i domaćih eminentnih predavača iz oblasti ekonomije, politike, poslovnog svijeta, na Forumu podijeliti svoja akademska znanja i prenijeti iskustva stečena u praksi.

Ove godine će, osim predsjednika RS-a, u radu Foruma učestvovati i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije prof. dr Aleksandar Vlahović, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista prof. dr sc. Ljubo Jurčić, premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, šef delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigermark, ambasadorica Kine u BiH Chen Bo, brojni ministri s državnog i entitetskog nivoa vlasti, te predstavnici drugih značajnih institucija i kompanija.

Učesnici će do odgovora na pitanje koje su to razvojne šanse malih ekonomija pokušati doći kroz rad na 11 panela.

Od ovogodišnjeg foruma se očekuje da nadmaši prošlogodišnji, koji je okupio 350 učesnika, 62 panelista i 50 akreditovanih novinara iz BiH i regiona.

Back To Top