skip to Main Content

U gradskoj Vijećnici sinoć je upriličen svečani prijem dobrodošlice za učesnike 9. Sarajevo Business Foruma čiji bogat trodnevni program zvanično počinje sutra u zgradi Parlamenta BiH. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor BBI banke Amer Bukvić pozdravili su prisutne zvanice i podsjetili na značaj kojeg ova poslovno-investicijska konferencija ima za Sarajevo, BiH, ali i sve zemlje regiona koje se stranim investitorima predstavljaju pod sloganom “Jedan region, jedna ekonomija”.

Gradonačelnik Skaka prisutnima je poželio dobrodošlicu u Sarajevo, uz poruku kako su došli u centar regije. “Sretan sam što sam gradonačelnik grada koji je domaćin ovakog Foruma, Sarajevo Busines Foruma. Upućujem dobrodošlicu svima koji su prvi put ovdje, ali svakako i onima koji ponovno dolaze na SBF. Želim svima uspješan rad i nadam se da će donijeti dobro Sarajevu i vašim biznisma napredak”, izjavio je Skaka te se u svom obraćanju posebno zahvalio direktoru BBI banke, Ameru Bukviću, na kontinuiranoj promociji Sarajeva i na privlačenju stranih investicija u glavni bh. grad.

“Ovo je deveti put da Sarajevo Business Forum organizira Bosna Bank International (BBI) u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IDB). Ove godine bilježimo najveće brojeve do sada. Sretni smo jer ove godine imamo 1.800 učesnika, više od 360 akreditovanih predstavnika medija će pratiti naš rad, a u naredna tri dana predstavit ćemo i najveći broj projekata do sada, 225. Nadam se da će na SBF i dalje nastaviti da dolaze poslovni ljudi, biznismeni i investitori iz cijeloga svijeta te da ćemo i dalje biti most između njih i regiona Jugoistočne Evrope “, poručio je direktor BBI banke Amer Bukvić.

Za izuzetnu ulogu u promovisanju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini, stranim investitorima i privrednicima, uručene su i specijalne nagrade Grada Sarajeva.

Back To Top