skip to Main Content

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović i predsjednik Vijeća mladih Federacije BiH Mate Lončar juče su, u sjedištu Federalnog ministarstva, potpisali 30.000 KM vrijedan ugovor o sufinanciranju projekta „Jačanje kapaciteta Vijeća mladih FBiH“.

Tom prigodom izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog dodijeljenih sredstava zahvaljujući kojima će biti osnaženi kapaciteti Vijeća i financirane njihove aktivnosti. Potpisivanju ugovora nazočili su i tajnica Vijeća mladih FBiH Mirela Geko i savjetnik ministrice Goran Lulić.

Ministrica Dujmović je istaknula kako je pitanje mladih od neizmjernog značaja za budućnost FBiH i BiH, te kako će Federalno ministarstvo, u okviru svojih nadležnosti, i dalje svesrdno podržavati sve kvalitetne projekte i programe mladih.

Osim potpisivanja ugovora, razgovarano je i o prevazilaženju zastoja u proceduri usvajanja Strategije prema mladima FBiH, jer predloženi tekst ovog dokumenta nije dobio pozitivna mišljenja svih institucija, što je preduvjet za njegovo usvajanje.

Ministrica Dujmović i predsjednik Lončar zauzeli su zajednički stav kako predstavnici Vijeća mladih FBiH trebaju aktivno sudjelovati u izradi svih dokumenata koji se izravno tiču mladih.

 

Back To Top