skip to Main Content

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je ambasadora Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edwarda Fergusona.

Ministrica Đapo izrazila je iznimno zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima, koji postoje između naše dvije prijateljske zemlje.

Tokom sastanka razgovarano je o prioritetima i planovima u oblasti turizma i okoliša u narednom periodu, dosadašnjim rezultatima, kao i o potencijalima za njihov dalji rast i razvoj.

Ministrica Đapo upoznala je ambasadora Fergusona sa svim zakonima koje je pokrenula iz oblasti okolišta i turizma, kao i o rješenjima koja nude i kakve se promjene mogu očekivati. Govorila je i o planovima vezanim za strategiju zaštite okoliša, kao i strategiju razvoja turizma u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Također, značajan dio razgovora posvećen je razmjeni ideja o unapređenju sektora turizma, a ambasador Velike Britanije je naglasio da Bosna i Hercegovina ima ogromne potencijale za razvoj turizma, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

 

Back To Top