skip to Main Content

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo uručila je juče u Sarajevu 35 certifikata kandidatima koji su položili ispit za voditelja poslovnice.

Svaka putnička agencija mora imati najmanje jednog zaposlenog voditelja poslovnice, koji je odgovoran za rad u poslovnici – putničkoj agenciji.

Čestitajući kandidatima na uloženom naporu i sticanju ovog znanja, ministrica Đapo im je poželjela uspjeh u daljnjem radu i promoviranju turizma kao strateške grane razvoja Federacije Bosne i Hercegovine.

Federalna ministrica je voditelje poslovnica informirala o sadržaju novog Prijedloga zakona o turizmu.

– Ministarstvo i Vlada Federacije BiH okončali su svoj dio posla. Predloženi zakon je usklađen sa evropskim standardima i omogućit će bržu i jednostavniju proceduru registracije i otvaranja turističkih agencija, te edukaciju kadrova. Naša zemlja ima velike potencijale za razvoj svih grana turizma. Ono što nedostaje je zakonska regulativa u skladu sa evropskim normama, te putna i druga infrastruktura – rekla je Đapo.

Ministrica Đapo je naglasila da je Prijedlog zakona u parlamentarnoj proceduri i da vjeruje kako će uskoro biti razmotren u Parlamentu FBiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

 

Back To Top